Regnmålere – søde, sjove og hyggelige

19 juli 2021 Astrid Pedersen

Er du netop blevet indehaver af et hus med have er du sikkert godt i gang med at indrette. Her bør du ikke begrænse dig til den indvendige del af boligen. Haven skal også have opmærksomhed. Og her er der rigtig meget du kan gøre for at skabe et hyggeligt og stemningsfuldt åndehul for hele familien.

Pynt op i haven med en regnmåler

Hvis du ønsker at skabe en vintage stemning er der mange tiltag du kan udføre. Det er altid en god idé med lidt diversitet rundt omkring i haven, for eksempel i form af stengærde, havedam og måske et smukt espalier.

Du kan indrette små hyggekroge og tiltrække naturens dyr ved hjælp af for eksempel insekt hoteller, sommerfuglebuske, redekasser og pindsvinehuler. Og så kan du pynte op med diverse dekorative genstande som gør haven særligt hyggelig, for eksempel et fuglebad og en gammeldags regnmåler.

Hvad er en regnmåler?

En regnmåler er traditionelt set et redskab som bruges til at måle den mængde nedbør som er faldet i løbet af et bestemt tidsrum.

I gamle dage benyttede man regnmåleren til at danne sig et billede af hvor meget vand haven havde fået over natten. Nu om stunder findes der langt mere effektive metoder til bestemmelse af nedbørsmængde, for eksempel de digitale online vejr tjenester som nemt kan tilgås via app. Den gammeldags regnmåler tjener således primært et dekorativt formål.

Du vil dog stadig kunne have glæde af en korrekt opstillet regnmåler. Har du børn vil de elske at få lov til at aflæse regnmåleren når du går i haven, og dermed bidrage til have arbejdet. Du kan således med fordel anskaffe en af de søde og finurlige regnmålere som er dekoreret med søde dyr – eller hvad med en fin regnmåler med en rød eller blå traktor?

Find dekorative pyntegenstande til haven på Gladegaver.dk