Man skal altså ikke drive rov på træfældningen!

15 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Med rovdrift mener vi en henvendelse direkte til dem, som foretager den slags, og ikke de aktivister, der søger at gøre noget ved den slags.

For man kan hurtigt komme til at tro, at fordi man er et firma, som der blandt andet har specialiseret sig i at fælde træer, så laver man ikke andet end at fælde træer, om det er offentligt eller privat.

Dette kunne næppe være længere fra sandheden, for de danske træer bliver meget reguleret, og der er flere steder, hvor der er krav om, at man planter et træ, hvis man fælder et.

Derfor ser man ikke den slags firmaer drøne rundt i regnskoven og fælde alle de træer, de kan komme i nærheden af, i den tro, de skulle tjene flere penge af den grund, eller der bare går sport i at se, om man kan fælde træerne.

Træerne og mere af det grønne danner ilt for os, så vi kan ikke leve uden træerne.

Lad nogle træer bliver under træfældning

Alligevel er det måske værd at minde de firmaer om, at selvom de er blevet bedt og bestilt til at fælde træer, så kan der herske en tvist om, hvorvidt man nu bør gøre det.

Måske har man med historiske træer at gøre, eller man kan risikere, at de gemmer på noget arkæologisk under sig, eller der netop gemmer sig noget i undergrunden, som man ikke skal komme tættere på.

Derfor bør man måske tage de skeptiske briller på, når man bliver bestilt til at fælde træer, for når træerne først er fældede, kan man ikke få dem op at stå igen.

Og skulle man miste en tjans ved at takke nej til at fælde træer, så skal der nok være nogle andre, der vil hyre en til det.

Lad skoven bestå i nogle områder!