Køb en bolig til dine forældre

02 maj 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Vidste du, at du kan købe en bolig til dine forældre? Ligesom med forældrekøb hvor forældre hjælper deres børn med at få et billigt sted at bo. Især hvis de er studerende og skal studere i byen og kun har en SU at leve for. Det samme gælder så for forældre, som har voksne børn, hvor børnene af den ene eller anden årsag ønsker at hjælpe deres forældre økonomisk, ved at tilbyde dem en billig bolig.

Her skal man dog være opmærksom på ikke at sætte huslejen alt for lavt, fordi man gerne vil hjælpe ens børn eller forældre. Det er vigtigt at huslejen sættes, så den er naturlig. Du kan læse mere om forældrekøb og omvendt forældrekøb her https://eboligadvokat.dk/foraeldrekoeb-omvendt-foraeldrekaeb/.

eboligadvokat

Få hjælp af din boligadvokat

Selvom det at købe en bolig til ens børn eller forældre i princippet er det samme som ved et almindeligt køb, er der stadig flere ting du skal være opmærksom på, som ikke gælder, når det drejer sig om en bolig du skal skal bo i. 

Det første er om det er lovligt at leje boligen ud. Det er ikke alle boliger hvor det er muligt og det vil være ærgeligt at finde ud af det for sent. Det næste er allerede nævnt og det er huslejen. Den skal passe til området. Du kan med fordel få råd og vejledning af din boligadvokat til, hvad vil en rimelig husleje være. 

Du kan også få hjælp af din boligadvokat til at få udfærdiget en lejekontrakt. Selvom det er til dine forældre eller børn, er det stadigvæk en god ide at have en aftale på skrift.

Du kan også få hjælp af din boligadvokat til at få søgt boligstøtte, hvis det ikke er noget i har prøvet før og skulle du senere ønske at sælge boligen, f.eks. til dine børn, kan du igen få råd og vejledning af din advokat, så det sker så nemt og billigt som muligt.