Hvad kan et gulv modstå, før en gulvafslibning kommer på tale?
gulvafslibning

Hvad kan et gulv modstå, før en gulvafslibning kommer på tale?

Man kan lave et spekter, der dækker helt fra, at du lader en fjer fra din hovedpude falde ned på dit trægulv, til at der kommer en dunkraft og jævner dit gulv med jorden: i sidstnævnte tilfælde kan gulvet nok ikke holde til modstanden, mens det første eksempel praktisk talt ikke påvirker gulvet.

Så er der de mere specifikke eksempler, hvor man kan tale om, at man måske skal have et slidstærkt gulv af en bestemt type, der kan holde til, at der går hunde rundt med kløer på gulvet.

Det emne kan du læse lidt mere om her: https://gulvkanonen.dk/har-du-et-slidstaerkt-gulv-og-en-hund-i-dit-hjem/

Mange familier lever jo med dyr, der får lov at gå rundt på gulvene derhjemme, som oftest tæller katte og hunde.

Et godt tip er i den forbindelse at klippe kløerne regelmæssigt, så de ikke går for langt ned i gulvet og ridser, når de vandrer rundt på gulvet.

Hvis man har børn, der gerne vil lege på gulvet, så kan man – afhængigt af alderen – risikere alt fra, at de slår deres legetøj hårdt ned i gulvet til, at de kommer til at tegne med farvetuscher og andet direkte på gulvet.

Her er det oftest muligt at redde gulvet med en gulvafslibning, hvis problemerne ikke har sat sig for dybe i gulvet, og gulvene er da netop til for at blive brugt, og børn laver jo andet end bare at gå på dem, så det ville næsten være synd og skam, hvis de aldrig måtte komme ned på gulvet.

Måsske holdt man en større fest, hvor der blev spildt sukkerholdige drikke, og den slags kan klistre sig fast på gulvet sammen med skidt og snavs, men oftest kan man her nøjes med at gøre rendt med sæbevand og knofedt.

Sidder der nogle pletter, ridser eller hakker, der umiddelbart er svære at fjerne, så kan løsningen være en gulvafslibning.