Er det dyrt at få en varmepumpe installeret?

07 december 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Måske vil du egentlig gerne skifte til en varmepumpe, fordi du har et dyrt og gammelt fyr eller en lignende ineffektiv måde at varme op på nu. Men det kan være, at du endnu ikke har fået gjort det, fordi du er bange for, at det bliver dyrt for dig at skifte til en varmepumpe. Det behøver det dog bestemt ikke at være.

Først og fremmest er det muligt for dig at få et panasonic varmepumpe tilbud hos et firma som amalo.dk. Det er et firma, der udelukkende har specialiseret sig i at opsætte og servicere panasonic varmepumper. De har derfor en meget stor viden på området, hvilket betyder, at de kan sætte din varmepumpe op hurtigt og effektivt. 

Derudover kommer de ikke hjem til at dig og giver dig et tilbud. De giver dig et tilbud via nettet baseret på nogle spørgsmål, som du har svaret på. Det er et fast tilbud, der kommer derfor ikke til at være nogle uventede ekstraomkostninger med det. 

image

Brug dit håndværkerfradrag eller søg om tilskud til energiforbedringer 

For at gøre det endnu billigere for dig selv at få en varmepumpe kan du bruge dit håndværkerfradrag på det. Der skal du bare angive udgifterne til installation af varmepumpen på din selvangivelse, så får du det trukket fra. Hvis I er to voksne i husstanden, vil det være et betydeligt beløb, der kan trækkes fra. 

En anden mulighed er, at du søger om tilskud til energiforbedringer. Det er en noget mere usikkert tilskudsform, da du ikke kan være sikker på at få tilskuddet. I april 2021 var det bare 8000 ud af 50.000 ansøgere, der fik tilskuddet. Der er rygter om, at det bliver gjort mindre for, at der der er flere, der kan få det. Er du en af de heldige, er det dog en god måde for dig at gøre dit køb af varmepumpe billigere.